Брзи возови

Од марта 2022. године реконструисаном пругом на релацији Београд- Нови Сад саобраћаће нови воз велике брзине "KISS 200" чији је произвођач компанија "Штадлер Буснанг АГ" (Stadler Bussnang AG).

Овај најсавременији воз у региону је истовремено и први брзи воз у историји железнице Србије. Кретаће се брзином од око 200 километара на сат, а удаљеност између ова два града ће прелазити за невероватних 30 минута!

У питању је јединствени луксузно и комфорно опремљен дабл-декер, са 316 седишта. Од осталих погодности за путнике истичу се wi-fi, мини-бар, као и места за смештај особа са смањеном покретљивошћу. Воз је оспособљен за Европски систем управљања возовима (ЕТЦС). 

Воз који ће од марта саобраћати на релацији Београд – Нови Сад је први брзи воз у историји Србије. Победнички назив и лого носиће и сви остали возови велике брзине које очекујемо у будућем периоду у нашој земљи.

Брзи возови Србије добили су своје име и визуелни идентитет! Велико нам је задовољство да вам представимо победничко решење Андрије Арсића – брзи возови носиће назив СОКО, а његов симбол красиће и нови победнички лого! Честитамо Андрији и захваљујемо се свима на учешћу!